Salt Print Workshop at Photo Breda

Zoutdruk maken als onderdeel van Breda Photo drie workshops fotografie

Aanvang: 10:00

Nieuwe Veste
Molenstraat 6, Breda

Drie workshops Fotografie
Drie docenten Fotografie van Nieuwe Veste hebben naar aanleiding van het thema van Breda Photo 2012, homo empathicus, elk een dagworkshop ontwikkeld. Fotografen van alle niveaus zijn welkom om deel te nemen.


Zoutdruk maken
Willem Blauw met een inleiding door Anne Geene, exposerend fotograaf Breda Photo

Digitale fotografie heeft ons leven in vele opzichten eenvoudiger gemaakt. Het maken van een foto is niet meer dan op een knop drukken, binnen een paar seconden sturen we onze beelden door naar vrienden of maken er met een inktjetprinter een prachtige afdruk van. Je zou haast vergeten hoe het principe van de fotografie werkt…

In deze workshop gaan we terug naar de oervorm van de fotografie. In 1844 publiceerde Henry Fox Talbot het fotoboek getiteld: The Pencil of Nature. Hij wil met de titel zeggen dat het mogelijk is met fotografie te ‘tekenen’ zonder potlood. De afbeeldingen zijn afdrukken volgens het zogenaamde zoutdruk-procedé of calotypie. Ook in het digitale tijdperk kunnen we op deze manier nog vrij eenvoudig prachtige afbeeldingen maken zoals de fotografe Anne Geene bewijst met haar werk. Tijdens Breda Photo is dit te zien op haar expositie in het Breda’s Museum.

Programma
9:30 uur: ontvangst met koffie en thee bij Nieuwe Veste
10:00 uur: verzamelen bij de workshopbegeleider
11:00 uur: op pad met de opgegeven opdracht; fotograferen
15:30 uur: terug in Nieuwe Veste; terugkoppeling/nabespreking van het gemaakte werk met de workshopbegeleider
16:30 – 17:00 uur: plenaire presentatie van de drie workshops.
Aansluitend borrel

Aanmelden
Uiterlijk tot en met zondag 15 september kun je je aanmelden voor één van de drie workshops, per e-mail naar: amauteurs@bredaphoto.nl. Vermeld daarbij je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding.
De kosten voor deelname bedragen € 35,-, contant te voldoen op zondag 23 september. Bij de workshop ‘Zoutdruk maken’ worden daarnaast extra materiaalkosten, ten bedrage van € 10,-, berekend.
Je dient zelf te zorgen voor een camera, middelen (USB-kabel van je camera) om de foto’s aan het einde van de dag op de computer van de docent te zetten en eventueel een statief.

http://www.bredaphoto.nl/nl/