Special event, including a Cyanotype Photograms Workshop


Een avondlijk museumbezoek gecombineerd met een workshop 'al fresco': Op 6 september is het museum voor het eerst tot 21 uur open!

©  Huis Marseille

Vanaf nu worden onze tentoonstellingen even feestelijk uitgeluid als ze worden geopend, en wel met vier avondopenstellingen per jaar. De eerste ‘avond van de finissage’ valt op donderdagavond 6 september, en biedt u de gelegenheid om de tentoonstelling ‘Chino Otsuka / Een wereld aan herinneringen’ ook ’s avonds te gaan zien. Er is die avond alle gelegenheid om van het laatste zomerweer te genieten in onze grachtentuin, en bij onze bar zijn hapjes en drankjes te koop. De tuin van het aangrenzende pand 399 - dat in de toekomst onderdeel van ons museum zal worden - staat momenteel vol wilde bloemen.

Daarom wordt er op deze ‘avond van de finissage’ een gratis openluchtworkshop aangeboden onder leiding van docent Adriaan Heijboer, waarbij u in het voetspoor van de negentiende-eeuwse, Britse fotografe en botanicus Anna Atkins kunt treden door met behulp van het proces van de cyanotypie fotogrammen te maken van bloemen en planten uit de wilde tuin van 399. Deze workshop is niet alleen een zomers tijdverdrijf hij is ook bedoeld als kennismaking met het gevarieerde educatieve programma. Na afloop van de tentoonstelling van Chino Otsuka, die nog loopt t/m zondag 9 september, is het museum een week gesloten, om daarna op 14 september te openen met de expositie Viewpoint / Exposeren onder de loep.

Voor meer informatie zie: http://www.huismarseille.nl/nl/bezoekersinformatie