Workshop Black & White Photography (including Dark Room)

Workshop zwart-wit fotografie inclusief doka.


Deze workshop van twee dagen is bestemd voor iedereen die de magie van het werken in een donkere kamer met zwart/wit film, papier en chemie wil (her)ontdekken. We besteden aandacht aan filmontwikkeling, het maken van contacten en proefprints en aan beeldselectie. We besluiten met een expressieve barietprint die voldoet aan de archivale museumstandaard.

De workshop film & doka stimuleert de deelnemers om zelf de visuele kwaliteiten van de traditionele "natte" fotografie te ervaren. Eerdere donkere kamer ervaring is niet vereist maar de workshop is zeker ook interessant voor wie lang niet meer in de donkere kamer gestaan heeft en zijn kennis wil opfrissen of expressiever wil leren printen.

We beginnen met een korte opnamesessie op film, maar u mag natuurlijk ook uw eigen oude negatieven meebrengen om ze nieuw leven in te blazen. U kan ook aan deze workshop deelnemen in combinatie met de workshop De Technische Camera. In dat geval kan u de daar belichte negatieven zelf in de doka verwerken. Bij inschrijving voor beide workshops krijgt u een korting van 20%.

Bart Deseyn heeft zijn passie voor de klassieke fotografie steeds levend weten te houden. Hij maakt steeds zelf de barietafdrukken voor zijn tentoonstellingen. De workshop gaat door in zijn professioneel labo, waar u door het beperkt aantal deelnemers werkelijk een persoonlijke en intensieve begeleiding van hem krijgt.

Dag 1 07u00 Opnamesessie bij opkomende zon aan het sluizencomplex en de baileybrug te Mol
09u00 Opnamesessie in het natuurgebied De Maat (deelnemers die van verder komen kunnen hier inpikken)
11u00 Filmontwikkeling
12u00 Lunch
13u00 Voorbereiden doka
14u00 Contactafdrukken
16u00 Beeldselectie

Dag 2 09u00 Voorbereiden doka
10u00 Maken van een 3-tal proefprints
12u00 Lunch
13u00 Maken van een expressieve barietprint
16u00 Drogen van de prints
17u00 Bespreken van de resultaten
18u00 Einde

Aantal deelnemers 4
Prijs: 450 €
Wanneer? 06/10/2012 & 07/10/2012
Waar? Veldstraat 35, 2491 Balen
Wat is inbegrepen? Lesgeld
Film, papier & chemicali├źn
Gebruik analoge camera
Gebruik van de donkere kamer
Lunch (broodjes & drankjes)

Materiaalvereisten? Voor deze workshop zijn geen materiaalvereisten, alle materialen en toestellen worden door ons voorzien.

Voor meer info zie: http://www.photography-fieldworks.be/fotografie-workshops-film-en-doka-workshop.html