Course Store and Manage Analog Photo Collections

Curssus Bewaren en beheren van analoge fotocollecties

Als geen andere discipline is fotografie multidisciplinair en multimaterieel. Dit zorgt ervoor dat het behoud en beheer van foto’s vaak vrij complex is en de nodige vragen met zich meebrengt. Hoewel foto’s over het algemeen een tweedimensioneel karakter hebben, is de samenstelling gelaagd en krijgen we te maken met een combinatie van verschillende materialen met hun eigen karakteristieke eigenschappen. De keuze van de meest geschikte verpakkingsmaterialen en bewaaromstandigheden voor een fotocollectie wordt in eerste instantie bepaald door de correcte identificatie van de fotografische technieken die aanwezig zijn. Ook de conditie van een foto of fotocollectie is hierbij niet onbelangrijk.

In deze cursus geven we een overzicht van de meest voorkomende schadekenmerken bij analoge foto’s en digitale prints en de maatregelen die kunnen worden genomen om onze collecties er zo goed mogelijk van te vrijwaren. Het bewaren van digitale bestanden komt aan bod in de bijscholing ‘Digitaal archiveren’.

3 maandagen: 9 en 16 maart 2015 (9.30 - 17.00 uur), 23 maart 2015 (9.30 - 12.30 uur), VSPW Gent, Edgard Tinelstraat 92, 9040 Gent (Sint-Amandsberg)

Organisatie: VSPW Gent
Opleider(s): Filip Boudrez, Ann Deckers

Prijs: 170 euro (koffie, teksten en verzekering inbegrepen)


Voor aanmelding, zie: http://www.faronet.be/kalender/bewaren-en-beheren-van-analoge-fotocollecties