Autumn 2015 Courses at Polychrome

Oud is het nieuwe nieuw
 Kees Brandenburg | POLYCHROME organiseert cursussen speciale fotografische procédés in Middelburg, Zeeland. Een avontuurlijke aanpak en het stimuleren van experimenten staan daarbij centraal. Met digitale negatieven wordt de verbinding gelegd tussen de moderne digitale opnamepraktijk en een reeks bijzondere analoge contactdruktechnieken. De workshops zijn intensief en verdiepend, en vooral bestemd voor mensen die de procedés zelf in hun werk willen gaan toepassen.

Zerochrome
 Kees Brandenburg is specialist in het vernieuwen van oude druktechnieken. Naast het perfectioneren van de workflow van digitaal beeld naar analoog eindresultaat, zoekt hij, met de chemische kennis van de 21e eeuw, actief naar ‘schonere’ versies van 19e eeuwse druktechnieken. En dat lukt verrassend goed! Het eerste resultaat is de workshop caseïne (zerochrome) en het tweede in de cursus oliedruk.

Kooldruk
 Over de kooldrukken van Erwin Olaf die in het atelier in Middelburg zijn gedrukt leest u hier meer.Workshops in de komende maanden:

najaar 2015

CYANOTYPIE met DIGITALE NEGATIEVEN met de inkjetprinter
 één dag, zaterdag 26 september 2015
 cursusprijs 99 euro

KALLITYPIE (van dyke brown) met DIGITALE NEGATIEVEN met de inkjetprinter
 één dag, zondag 27 september 2015
 cursusprijs 99 euro

Bij deelname aan beide workshops, die elkaar goed aanvullen, is er een korting. Cursusprijs voor het hele weekend is dan 185 euro.CASEÏNEDRUK (zerochrome)
 weekend, 24 en 25 oktober 2015
 cursusprijs 185 euro
 Een workshop met een techniek die, in resultaat en werkwijze, erg lijkt op gomdruk maar met schonere chemicaliën!KOOLDRUK

kooldruk – de print
 weekend, 28 en 29 november 2015
 cursusprijs 250 euro (inclusief materiaal)

De nadruk ligt in dit weekend op het drukken zelf. Voor mensen die hands on, willen kennis maken met de techniek. Behandeld worden:

- het voorbereiden, lichtgevoelig maken en belichten van pigmentpapier
 - overdracht op de drager
 - spoelen, ophelderen en drogenvervolgworkshop: kooldruk – het materiaal

zaterdag, 19 december 2015
 cursusprijs 125 euro (inclusief materiaal)

Bestemd voor mensen die ‘kooldruk – de print’ hebben gevolgd en nu precies willen weten hoe je het materiaal waarmee je drukt zelf kunt maken.

Behandelt alle voorbereidende stappen van het proces: pigmentpapier gieten, overdracht-papier coaten, negatiefcallibratie, testprints maken.vervolgworkshop: kooldruk – werkplaats, de print

zondag, 20 december 2015
 cursusprijs 125 euro (inclusief materiaal)

De nadruk ligt deze dag opnieuw op het drukken, Bestemd voor mensen die de workshop kooldruk al hebben gevolgd en hun druktechniek verder willen verbeteren of willen werken aan een eigen project.

Het is de bedoeling dat er meer van deze werkplaats dagen of -weekends gaan komen.

 Meer info via Polychrome