CAFU - Analog Photography Centre Utrecht: Open Dark Room

CAFU - Centrum Analoge Fotografie Utrecht: Open Doka

In het begin van 2014 is een nieuw initiatief ontstaan: Centrum Analoge Fotografie Utrecht.Het CAFU is ontstaan vanuit onze passie voor analoge fotografie en gebruik van de donkere kamer. We hebben een gezamenlijke ambitie om het CAFU een vernieuwend, sociaal, open en modern centrum te laten zijn met cursussen, workshops, lezingen, exposities etc. Druk zelf foto’s af in de doka, neem een workshop of kom naar exposities en lezingen. Om het plezier van analoge fotografie te delen! -

Met dit unieke centrum, waarbinnen ook het sociale aspect van groot belang is, behouden we het ambacht van de analoge fotografie. Met een educatief programma bedient het CAFU verschillende doelgroepen voor kennisoverdracht en creëren we een ontmoetingsplaats voor inspiratie, uitwisseling van kennis en experiment.

Bij het CAFU hoort uiteraard een donkere kamer om foto’s zelf af te drukken. Helaas is er in Utrecht geen donkere kamer voor een breed publiek toegankelijk. CAFU wil een open doka zijn waar mensen op een hobbymatige manier aan de slag kunnen. We stellen onze vergroters, baden en werkruimte beschikbaar tegen een kleine vergoeding zodat je bij ons terecht kan met eigen projecten, klussen of opdrachten. Naast het gebruik van de ruimte en de apparatuur kun je bij ons dus ook gebruik maken van elkaars expertise en creativiteit. De werkplaats wordt uitgerust met meubelen waar je elkaars werk kan bekijken, kunt ontspannen en samenwerken.

CAFU is in de opstartfase maar dat betekent niet dat er nog niks is! Doka apparatuur staat opgeslagen en te wachten om gebruikt te worden. De locatie van het CAFU zal de achterzijde van fotowinkel ‘De Zavel’ aan de Langejufferstraat 48 in het centrum van Utrecht worden. Een vierkoppig bestuur wordt ondersteund door een PR, Doka en programma-commissie. Samen worden er straks diverse activiteiten georganiseerd die de doka open en levendig houden.

We hebben jullie hulp nodig! Financiële hulp om de doka te kunnen realiseren. Wil jij straks ook je eigen foto’s leren afdrukken, meer weten over fotografie en je foto-ervaringen delen? Doneer aan het CAFU! 

Voor donatie zie: Voor de Kunsten
Voor meer info over de open doka, zie: CAFU