Photography of the 19th Century

"Fotografie uit de 19e eeuw"(BACK TO BASICS)


zondag 26 mei van 11.00 tot 17.30 of iets later...

Een kennismaking met de uit de 19e eeuw daterende vorm van fotografie!


De speciale OUTDOOR event op het strand van Wijk aan Zee!


Norman Post en Carla Ellens (beeldbliC) organiseren zondag 26 mei opnieuw samen een speciale workshop met antieke platencamera's. Een unieke kans kennis te maken met deze vorm van fotografie! Er zal worden gewerkt met drie grote antieke camera's van die periode. Niet alleen ga je zelf aan de slag met deze camera, ook ga je de glasplaten ontwikkelen in een ouderwetse doka tent!


De ochtend wordt besteed aan de uitleg over die typische werkwijze met de enorme houten camera's, over de mogelijkheden van nu, de behandeling van de glasplaten en het ontwikkelen in de de donkere kamer, de doka. Dan is het tijd voor de lunch! Na heerlijke lunch ga je zelf aan de slag.


Je gaat deze dag géén foto schieten maar een foto "maken"! Een ongelooflijke ervaring in onze snelle digitale tijd. Er worden twee opnames gemaakt; een portret, een stilleven, jouw keuze. Welke je uiteraard ook zelf gaat ontwikkelen in onze doka tent.


Extra bij de workshop

Eén van de platen zal tevens worden afgedrukt als cyanotypie, een edeldruk procédé idem uit de 19e eeuw. Zodat iedereen ook met een positief beeld uit die periode naar huis gaat.


Leuk om te weten; Pas bij de ontdekking van deze druktechniek werd het mogelijk illustraties toe te voegen in boekvorm.


Na de fotografie is er natuurlijk ruimte al je vragen te stellen en sluiten we de dag af om 17.30 uur of iets later... Kortom een enorm boeiende kennismaking met fotografie uit de 19e eeuw geplaatst in deze tijd!


Waar?

Wijk aan Zee

Strandpaviljoen "de Kust"

(Beperkt aantal deelnemers)


Dit dagvullende programma is inclusief lunch, consumpties, materiaal en boekje over glasplaten. Een bijzondere manier om kennis te maken met deze vorm van fotografie!


Informatie; beeldbliC