Cyanotype Workshop

Fotografie workshop, Cyanotypie

Cursus inhoud

Een praktische cursus met het accent op zelfwerkzaamheid. Afhankelijk van de tijd die gebruikt kan worden is het mogelijk alle stappen van het cyanotypie-proces uit te voeren. In zijn eenvoudigste vorm maakt u een blauwdruk op de manier waarop ook fotogrammen gemaakt worden. Een stap daarvoor is het gebruik maken van een digitaal vervaardigd negatief van een eigen meegebrachte foto. Een grotere uitdaging is het zelf lichtgevoelig maken van aquarelpapier of textiel. Helemaal bij het begin starten betekent het mengen van de chemicali├źn. Afhankelijk van de gekozen stappen krijgt u begeleidend schriftelijk materiaal

Begeleiding op individueel niveau.

Doel

kennismaken met alle stappen in het proces om een cyanotypie( blauwdruk) te maken

Wat heeft u nodig

Alle cursus materialen zijn in het Grafisch Proeflokaal Orvelte aanwezig. Het meenemen van een eigen digitaal gemaakt opname ( JPEG-formaat) of een gescanned analoog negatief behoort tot de mogelijkheden.

Extra

De cursus is geheel verzorgt dus inclusief koffie/thee. Vanaf 1 mei tot 1 november is er betaald parkeren in Orvelte, dagtarief € 3.00.

Vanaf minimaal 8 tot maximaal 10 deelnemers. De prijs van de cursus is all-in, tenzij van te voren anders vermeld.

U kunt de cursus hier Boeken. Kunt u niet op de aangegeven data in de Agenda? Neem Contact met ons op voor een afspraak.
Cursusprijs:
Categorie: Fotografie.
Duur: twee keer drie uur.
Data: 2 en 9 november 2012.
Tijd: 14.oo tot 17.00 uur.
Techniek: Cyanotypie
Docent: Bart Dertien, fotograaf, beeldend kunstenaar
Locatie: Melkwegje 5, Orvelte

http://grafischproeflokaal-orvelte.nl/cursus-fotografie-cyanotypie/